Vardagsmotion, FTW!

Att röra på sig är bra, både för hälsa fysiskt och psykiskt. Få andningshål, få igång kroppen, små pauser med rörelse. Det är bra för dig i längden 🙂

Att röra på sig behöver inte vara synonymt med att träna, springa eller gå på gym, det kan likaväl vara att röra mer på sig i vardagen. Det ska enligt mig vara enkelt, det ska vara enkla små steg och små saker att byta ut. Exempel så tar jag 99 gånger av 100 trappen istället för hissen, oavsett antal våningar. Men vill Du inte gå 4 våningar, gå 1, 2 eller 3 och ta sen hissen. Det är bättre än inget, och pulsen kommer att öka på en stund vilket är bra 🙂

Vid en promenad i Ö-vik

En annan rutin som jag har för att få mer vardagsmotion och luft, och paus från kontoret är att ta en lunchpromenad på mellan 5-20 minuter. Ibland blir det kort för att jag inte hinner mer, men jag behöver komma ut och bryta av från kontoret. Och de där få minutrarna gör så mycket, frisk luft, lite puls och få dagsljus under vintern.

Just att få frisk luft mitt på dagen känner jag ger mig mycket att inte sitta inne hela dagarna, och det är perfekt att kombinera med lite promenad för att få igång cirkulation i kroppen och få lite vardagsmotion 🙂 Men det kan också vara att gå ett “varv” i korridoren, sträcka på dig, res och sätt dig ner några gånger i rad, många små tips som inte behöver ta lång tid men som bryter ett mönster 🙂

Mer vardagsmotion åt folket 🙂
Åndalsnes, Utsikt, Norge
Utsiktsplats, Åndalsnes och en lång promenad dit.

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Personlig tränare & Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

2 reaktioner till “Vardagsmotion, FTW!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.