Sopsortera!

Det är mycket vi behöver göra för miljön, och det första Vi alla kan göra är att sopsortera, eller ja först och främst kasta ert skräp i soptunnan och INTE i naturen, men efter det, börja sopsortera om du inte redan gör det!

Att värna om miljön och klimatet ligger mig varmt om hjärtat, upplevelser, vyer och att bara få andras frisk luft är så fantastiskt. Att kunna ta del av den vackra natur som vi har i Sverige. För att göra det vi kan för att dra vårt strå till stacken är att tänka och göra aktiva val, vi konsumerar inte så många saker, handlar det vi kan på loppis, second hand och auktioner. Vi lagar de kläder som har gått sönder, handlar ekologiskt och äter mer och mer vegetarisk kost. Och så klart sopsorterar vi, det är en självklarhet för mig och jag har gjort det så länge jag har bott i eget.

Sopsortera, Miljö,
Plast, Kartonger och Papper, mot återvinningen

Att sopsortera är så enkelt så jag tycker att det är något som alla borde göra, ett enkelt första steg. Jag är typ nitisk och sorterar allt, delar upp och river isär och ser till att det hamnar i rätt låda. Hos oss sorterar vi plast, kartonger, papper, metall, glas, batterier, glödlampor, matrester och brännbart. Det är fascinerande att när vi sorterar ut plast och kartong så blir det nästan inget annat kvar, vi har typ 1 eller 2 soppåsar i soptunnan när tunnan töms varannan vecka. Det är alltså otroligt mycket plast och kartong i “allt”?! Varför ska allt vara inslaget i plast?

Vi har ett system med lådor i källaren för de olika sakerna som vi fyller på och sen tömmer när de är fulla. Har man inte en källare kanske man får plats under diskbänken, eller i något uteförråd? I lägenheter är det ofta nära till sopsortering och då kan du ta med dig ut när du är på språng…

På väg mot återvinningen

Jag försöker också alltid att komma ihåg att ta med mig tygkassar hemifrån som jag har sytt i slöjden och så tar jag med papperspåsar till frukt och grönsaker för att slippa behöva ta plastpåsar. I vår ICA-butik finns papperspåsar till frukt och grönt vilka jag också ser till att återanvända fler gånger och inte ta en ny varje gång för att de ska ju också göras vilket påverkar utsläpp…

Men åter till sopsortering, kan inte vi alla sopsortera så mycket som vi bara kan, se till att så mycket som möjligt av allt vi har återvinns. Återanvänd dina påsar så mycket som möjligt för att minska på användandet av “nya” plastpåsar. Använd det vi har och tänk över det vi konsumerar!

Vi har bara en jord, och den måste vi ta hand om!!!

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Personlig tränare & Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.