“Fixagrejen”

Vi måste bli bättre på att ta till vara på våra saker, komma bort från det här slit och släng samhället. Konsumtionen behöver minskas för att vår jord ska kunna må bättre, och det helst i går!

Miljöproblemet är stort och vi behöver alla göra något åt det, om det så är att #stannapåmarken, sopsortera, cykla till jobbet eller äta mer vegetariskt. Jag kommer att skriva mer om mitt/vårt egna sopsorterande nästa vecka så får ni se vad vi gör på den fronten. Det jag tänkte tipsa om idag är “FIXAGREJEN”, ett tips från Naturskyddsföreningen där de tipsar och visar på hur Vi kan förlänga livet på våra grejer. Vi behöver som sagt komma bort från det konsumtionssamhälle vi lever i idag, inte bara slänga och köpa nytt. Hemma hos oss gör vi vårt bästa för att spara och laga saker. Till exempel så lagar vi kläder som är lite trasiga, om de spruckit så syr vi igen det. Jag har tidigare sytt om 2 par jeans till kjolar för att de gått sönder, och jag har ett par till hemma som troligt kommer att bli en kjol, då behöver jag inte slänga dem och behöver inte köpa någon ny kjol 🙂

Vi försöker att köpa så mycket som möjligt på auktion, Loppis eller Second hand för att andra inte ska behöva slänga sakerna och vi kan köpa det lite billigare, alltså win-win! På #Fixagrejen finns tips på hur Du förlänger livet på saker, genom att laga, köpa och sälja begagnat. Det är bra för både miljön och plånboken!

En vacker onsdagskväll 🙂

Miljön är för mig så viktig och jag försöker hela tiden att tänka på mina val. Jag kan göra mer än vad jag gör och försöker lite mer varje dag. Jag vill ju att våra barn i framtiden ska ha en jord och värld att bo på och leva i!

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Personlig tränare & Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.