Vår trädgård såhär innan semestern…

Eftersom jag tidigare skrev om att odla egna grönsaker med mera (HÄR) så tänkte jag visa på hur våra små odlingar ser ut nu. Våra ätbara grönsaker och bär och frukt som finns i trädgården. Just nu ser det riktigt lovande ut, hoppas verkligen att det får hålla i sig.

Vi planterade tidigare tomatfrön inne och de har fått komma ut sen en dryg månad tillbaka och står på trappen till lekstugan, lite skyddade från blåst men ändå soligt, och det finns redan flertalet små tomater 🙂

Tomater, Odla egna tomater
Tomatplantornvid lekstugan

Vi planterade också zucchini inne som sen fick krypa ner i jorden ute där de växer vidare och det finns också några stycken som snart kan skördas. Bredvid dem finns några rabarber samt 2 pallkragar där vi har planterat persilja och dill, rädisor och morötter, lök och gräslök samt sallad. Salladen växer för fullt och även rädisorna, det andra är lite mer segväxt, men det kommer, vi ser ju att det är på väg. Salladen äter vi redan av 🙂

Zuchinis, Sallad, Rädisor, kryddor och lök

Det “sista” vi har odlat ute är potatis, som nog också snart bör gå att skörda, det är så gott med potatis som vi har odlat själva, känns lite lyxigt nästan 🙂

Potatisodlingen 🙂

Utöver det vi har odlat själva så finns det också bär och frukt i trädgården. Mycket vinbär finns, både röda och svarta, och de röda kan vi plocka när som helst på några av buskarna, de svarta får vänta lite till. Det finns också oändligt mycket hallon, förra året fanns det så mycket och vi plockade och plockade men det blev ändå en massa kvar. Hoppas på ett bra hallonår i år också, vi har ätit hallon nästan varje helg i frukostsmoothien och fortsätter gärna med det 🙂 Och till sista så har vi också 4 äppelträd, förra året blev det väldigt lite äpplen, men det ser ut att bli extremt mycket i år i stället, så hoppas att alla kart som finns i träden nu får växa till sig så vi kan använda dem 🙂

Vinbärsbuskarna, svarta 🙂
Vinbärsbuskarna, röda 🙂
Äppelträd med kart

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Personlig tränare & Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

2 reaktioner till “Vår trädgård såhär innan semestern…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.