Att inte vara alla till lags…

Jag tänkte ta upp det här med att inte alltid vara alla till lags. Hur är det för er? Jag är en person som tidigare “alltid” ville vara alla till lags, se till att jag var där, var med och månade mycket om andra och att alla andra skulle ha det bra, ofta var det viktigare än att jag själv skulle vara nöjd. Var andra nöjda så var jag det…

Att som jag, alltid oftast tänkte på vad andra skulle tycka och tänka var otroligt energikrävande. Jag var ofta trött och mycket fokus låg på att analysera och tänka ut olika scenarier och hur jag skulle agera och hur det skulle uppfattas. Det var riktigt jobbigt och jag kan så här nu i efterhand fundera på varför det blev som det blev och hur fantastiskt glad jag är för att jag var stark nog att inse vart det var på väg och tog hjälp. Att få bukt med mina tankar, att jobba in ett nytt “tänk”, och idag prioriterar jag helt annorlunda. Jag gör aktiva val med utgångspunkt i mig själv, hur känner jag kring valmöjligheterna och hur kommer jag att känna efteråt?!.

HÄR har jag skrivit lite mer om hjärnans kraft och hur jag kom underfund med mycket om mig själv.

Nöjd med mig själv 🙂

Så vad och hur kan man göra för att komma ur detta, att inte alltid vara alla andra än sig själv till lags? Om jag utgår från mig själv så behövde jag hjälp, jag hade inte klarat det själv. Jag behövde någon som hjälpte mig att sortera och tänka om, att prioritera mina tankar och känslor, som ställde de “rätta” frågorna för att jag själv skulle komma på. Det var många tårar och skratt, “aha”-upplevelser och känslor, så här vill jag vara, så här ÄR Johanna!

Ett steg skulle också kunna vara att läsa denna bok (reklamlänk)

Som sagt i mitt inlägg om Hjärnans kraft, det är inte “bara”, man kan inte lura hjärnan. Ta hjälp av någon som kan få dig att tänka nytt, om du inte är där än, börja att läsa boken ovan eller någon annan bok. Mitt tips är att:

SÄTT DIG SJÄLV FÖRST!!

Utan dig själv i förarsätet så är det någon annan som styr ditt liv och är det de vi vill? Jag vill styra mitt egna liv så jag sitter bakom ratten och styr dit jag vill! Du bestämmer själv!

 

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.