Hjärnans kraft!

Hjärnans kraft och tankarna där styr oss. Det är numera otroligt sällan som jag “tvingar” mig till något, som till exempel att jag “måste träna”, jag låter mina tankar och känslor styra det där! Kroppen och knoppen är på det sättet helt fantastiska.

Med tiden, åren och erfarenheter så har jag lärt mig hur mina tankar styr och ställer. Jag vet också hur kroppen svarar och hur jag mår när jag gör olika val och jag vet att det är JAG som gör valen, ingen annan. Tidigare kunde det vara så att jag planerade säg min träning, och så följde jag den planen nästan “slaviskt”, även om jag var sliten, inte så sugen, hade lite ont, oavsett så gav jag mig iväg på det där passet, tänkte att jag kunde ju inte “ge upp” min plan, den ska ju göra mig bättre. (bättre för vem kan jag nu fråga mig!) Men så fel jag egentligen hade, jag tycker fortfarande att man inte alltid ska känner efter så noga, framförallt inte om Du verkligen vill bli “bäst” på något, då måste det ibland vara tufft. Men det ska inte gå så långt att du måste tvinga dig ut på ett pass trots att du inte verkligen vill och kroppen skriker stopp! Det har med åren för mig blivit så tydligt hur mina tankar styr mina känslor, hur det går på träningen, hur jag mår efteråt och vad jag får ut av träningen och allt annat i livet, som jobb, förhållande och allt annat vad livet innebär.

Tankens kraft är på så sätt otroligt HÄFTIG, men det är “inte bara att ändra” sitt sätt att tänka, det måste kännas och bli naturligt, vi kan inte lura hjärnan! Det är så viktigt att man lär sig låta känslor komma fram, att lära sig vad är bra för MIG och inte hur jag ska göra för att andra ska må bra. Jag som person kommer att bli gladare, mer trygg, mer uppskattad hos andra ju mer Jag tar hand om mig själv och sätter mig först och ser till att jag trivs och är glad!

Så mycket skratt vid det här tillfället 🙂

Jag har haft förmånen att få hjälp med detta av en fantastisk person som heter Viveca (och även hennes man Hans) Jag var ett tag på väg åt helt fel håll, och min mentala syn på mig själv var allt annat än vad den är idag. Jag hade under väldigt lång tid ställt mig själv sist i kön och alla andra före då jag egentligen borde ha ställt mig själv där, längst fram! Viveca hjälpte mig att Lära om, att ställa mig där längst fram, ta den platsen som är min, att se mig själv som den unika och häftiga individ som jag är! Så många bra lärdomar och tankar jag fått av alla möten med Viveca, det är jag väldigt tacksam för 🙂

Strand, Hav, Semester, Kreta
Jag och Han <3

Hans har skrivit en bok kring mycket av detta, hur fungerar hjärnan, vilka resor i livet “utsätts” vi för… Kring så kallad Metakommunikation. Jag har läst boken och det finns så många små och stora saker i den boken som fler (typ alla?!) borde läsa. Jag kan verkligen rekommendera Dig att läsa boken. Den finns att köpa HÄR! och kan verkligen rekommenderas 🙂

(innehåller adlinks) 

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

En kommentar till “Hjärnans kraft!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.