När våren stannade upp och slasket intog vägar och stigar…

För någon vecka sen trodde vi alla här att våren var på intåg, solen sken, fåglarna kvittrade, takdropp och upp mot 10 grader plus. Jag sprang ute och fick ta av mig jackan, solen värmde otroligt skönt och det var bart på flera ställen i skogen. Våren kändes närvarande, och det var så härligt, vilken energiboost och motivation som infann sig. Att få springa på mjuk barmark i vårsolen är bland det bästa som finns, att efter en mörk vinter med snöpuls, isiga vägar och pannlampa få njuta av värme och ljus. Men så fel vi fick om våren, mer snö damp ner, och nu slaskar det ordentligt ute, grått, fuktigt och smutsigt. Och sen när det blir kallt och detta fryser på, då är det mindre lockande att springa ute.

Den här övergången mellan snöpuls och barmark kan vara lite lurig, och det kan ta relativt hårt på benen med det här isiga underlaget, där jag när jag springer inte alltid ser isen så det är lätt att spänna sig och dra på sig skador. Jag försöker att undvika att springa på isiga vägar, jag försöker då hitta bra löpstråk i skog och på stig. Det gäller också att ha tålamod, jag får köra något extra pass på trainern nere i källaren, eller på crosstrainern på gymmet, jag kommer att ha gott om tid på mig att springa ute när snön har försvunnit.

Så med det gråa trista vädret som nu befinner sig utanför kontorsfönstret så får trainern ett besök senare i kväll..

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Personlig tränare & Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.