Gårdagens träningspass (16/2 2017)

Idag är benen något slitna efter gårdagens träningspass. Torsdagar bjuder oftast på intervaller i Höghammarhallen här i Bollnäs tillsammans med orienterarna i Rehns BK. Det hela brukar oftast gå ut på uppvärmning, löpskolning, intervaller och styrka. Likaså blev det igår, vi började med uppvärmning för att sedan gå på med lite löpskolning, på plan bana samt olika steg/studs över häckar. Det är bra för att hitta en optimal löprörelse och för rörligheten kring höfter och fotleder.

När detta var klart var det dags för det plågsamma, att springa intervaller på löparbanorna. Mitt upplägg för passet var 2*800 meter, 2*600 meter, 2*400 meter, 2*200 meter och totalt 4km intervall. Det är fruktansvärt jobbigt att ta sig igenom dessa pass, men ack så skönt efteråt. Det var slitigt att hålla fart på de sista 3 intervallerna, jag höll ändå hyfsat jämn fart genom passet, lite fortare hela tiden, även om det kanske inte är några skrämmande tider så känner jag att för mig så är det otroligt bra träning.

Efter intervallerna så blir det lite jogg och sedan dags för lite styrka där vi främst fokuserar på att bli stark i bålen för att orka hålla upp kroppen när vi springer och att kunna parera bra när vi sedan kommer till våren och börjar springa i skogen.

Trött men lycklig så var jag klar, och det är en skön känsla när jag kommer hem och är helt slut, men ändå full av endorfiner och glädje av att kroppen klarar av så mycket.

Nu är det äntligen fredag, en dag kvar att jobba, sen får vi ta ledigt och njuta av solen (förhoppningsvis) Samla massa energi för att orka med att göra det som vi vill och mår bra av 🙂
Ha en utomordentligt trevlig helg alla!

Publicerat av

Träning Löpning Lycka - Johanna L

Jag är en upplevelsejunkie, tycker om nya äventyr och upplevelser. Gärna ska de utföras med hjälp av min egna kropp, där den får utmanas, sättas på prov och testa nya saker. Jag vill att fler ska upptäcka nya saker med hjälp av sin egen kropp, att vilja ta steget att börja springa, upptäcka platser till fots. Jag är utbildad Personlig tränare & Löpcoach, har tränat konditionsidrotter i hela mitt liv. Jag har mycket erfarenhet med mig som jag mer än gärna delar med mig av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.